Waarom je Sumatra niet mag overslaan...

donderdag, september 21, 2017

... als je naar Indonesië gaat:

Omdat je de meest vriendelijke en grappige mensapen kunt ontmoeten in hun natuurlijke omgeving: de Orang Oetan. Het stadje Bukit Lawang is de uitvalsbasis voor verschillende jungle trekkingen, van een paar uur tot een paar dagen. Hoe langer je trekt hoe meer kans op Orang Oetans, maar ook op (zwarte) gibbons, slangen, vogels en varanen! Maar de reusachtige Orang Oetan blijft toch wel het meest bijzondere om tegen te komen. Sommigen komen uit het rehabilitatiecentrum en zijn in dit gebied uitgezet, deze apen noemen ze "semi-wild". Wat hoger in de bomen zie je echter vaak ook wilde Orang Oetans. Goed opletten dus!


Omdat je midden in de jungle in een tentje aan de rivieroever kunt slapen. Geniet van een heerlijke "jungle food" maaltijd en kijk 's nachts naar de prachtige sterrenhemel. Wij hadden geluk en zagen zelfs een vallende ster! Toegegeven - het was niet de meest comfortabele nacht, maar in slaap vallen met jungle geluiden maakt veel goed. De volgende ochtend word je wakker met een douche onder een waterval, eet je vers fruit als ontbijt en neem je vervolgens een duik in de rivier. Een perfecte ochtend! Vervolgens pak je je spullen bij elkaar en stap je in de tube voor een tochtje over de rivier. Dwars door de jungle vaar je terug naar de bewoonde wereld. Wij hadden een 2-daagsen jungle trekking, maar je kunt natuurlijk ook langer gaan.


Omdat je tijdens de beklimming van de ene vulkaan (Sibayak) de tegenoverliggende vulkaan (Sinabung) kunt zien uitbarsten. Tijdens de tocht omhoog zie je ook op Sibayak nog veel activiteit, zoals zwavel, rook en kokende waterpoeltjes. Soms even je neus dichtknijpen dus! De wandeling omhoog duurt ongeveer een uur en is niet heel zwaar. Op de top heb je een mooie uitzicht over de omgeving en de Sinabung vulkaan. Het kratermeer staat droog dus als je nog energie over hebt kun je nog een stukje de krater inlopen. De tocht weer terug naar beneden doe je in ongeveer 30-45 minuten. Vervolgens kun je heerlijk relaxen in één van de vele warmwaterbronnen aan de voet van de vulkaan. 


Omdat je veel leuke activiteiten kunt doen bij het Lake Toba. Denk aan mountainbiken door het groene heuvellandschap en langs kleine dorpjes, kajakken en zwemmen in het heldere Toba meer of met een scooter het eiland verkennen. Ook leuk is het bezoeken van de traditionele Batak huizen, waar je kunt zien hoe de lokale bevolking leeft. Daarnaast kun je natuurlijk ook heerlijk relaxen bij je accommodatie, wij sliepen in Tabo Cottages. Zij hebben leuke traditionele huisjes met uitzicht over het meer, een prachtige tuin met zwembad en een prima restaurant. Vanaf Tabo Cottages ben je zo in het dorpje Tuktuk waar je leuke winkeltjes en cafeetjes vindt. Let wel, het dorpje is redelijk uitgerekt dus het is best een stukje lopen van het ene naar het andere tentje. Maar dat maakt een koude Bintang op het terras wel weer verdiend ;). Andere (iets voordeliger) accommodaties zijn bijvoorbeeld Mas Cottages of Laster Jony's. Ook allebei dichtbij Tuktuk. 


Omdat je op het paradijselijk Pulau Weh kunt bijkomen van al deze activiteiten en kunt relaxen aan een hagelwit strand en azuurblauwe zee. Waar de palmbomen rustig wuiven en je een kokosnoot vanuit je hangmat kunt drinken. Je kunt hier prachtig snorkelen en duiken waarbij je  zeeschildpadden, kleurrijke vissen, vriendelijke haaien(!) en roggen kunt zien. Ook leuk is een tochtje met een betjak of scooter door het binnenland op zoek naar watervallen, meertjes en vulkanen. Onderweg kom je prachtige uitzichten tegen. Wij verbleven in één van de bungalows van Freddies Santai Sumurtiga. Vanuit ons balkon hadden we uitzicht over het strand en de zee. Een heerlijke plek om de vakantie af te sluiten!


You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *