Ronddwalen in El Born

maandag, oktober 03, 2016

El Born was enkele jaren geleden nog niet heel bekend, maar is tegenwoordig een van de populairste wijken van Barcelona. Het heeft alles wat je wenst, ligt centraal en is bovendien op loopafstand van het strand. Dus ga naar Barcelona en dwaal een dagje door de straten van El Born!

Fontein Ciutadella park Barcelona

Begin de dag met een lekker kopje koffie bij True Artisan Coffee (Passatge Sant Benet, 6 bajos), bezoek het mooie Ciutadella park en de Arc de Triomphe. Loop ook zeker even door naar het Palau de la Música (vergeet vooral niet om ook een kijkje binnen te nemen).

Arc de Triomphe Barcelona

Heb je al honger? Ga dan lunchen op het Plaça de Sant Pere, bijvoorbeeld bij en Aparté, en ga voor het Menú de mediodía.

Eten en drinken in El Born

Loop na een heerlijke lunch verder richting het Mercat de Santa Caterina om wat rond te kijken of heerlijke verse fruit(sapjes) te kopen. Vervolgens loop je richting de Via Carrer Montcada waar ook het Museo Picasso zit. Koop van tevoren tickets online om niet in de rij te hoeven staan. Liever gratis? Ga op zondagmiddag!

Bekijk de Santa Maria del Mar basiliek en struin door de smalle straatjes hieromheen.

Santa Maria del Mar basiliek Barcelona

Ben je hier in het weekend? Reserveer dan alvast een plekje voor je favoriete tapasbar voor 's avonds, want de populaire barretjes kunnen snel vol raken.

Restaurants El Born Barcelona

Enkele tips: Bodega La Puntual, Euskal Etxea Taberna en El Xampanyet in de Carrer Montcada of Casalolea aan de andere kant van El Born (Carrer Sant Pere).

Tapas bar in El Born

Zoek een fijn terras op voor een cerveza, sangria of vermouth (is helemaal hip in Barcelona) of ga bij mooi weer op een kleedje in het Ciutadella park of op het Barceloneta strand liggen.

Barceloneta strand

Heb je trek in zoetigheid? Haal lekkere zoete churros, bijvoorbeeld bij La Xocolateria by Oriol Balaguer (Carrer de la Fusina, 5).

Uiteraard kun je El Born goed combineren met de naastgelegen Barrio Gótico en de beroemde straat La Rambla. Wil je een groter deel van Barcelona in één dag bekijken? Huur een fiets!

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *