Traveltag: top drie bestemmingen onderaan onze bucketlist

maandag, maart 07, 2016

Een tijdje geleden zijn wij getagd door Shirly van Endless Dutch Journey voor de “Top 3 bestemmingen onder aan je bucketlist”. Deze traveltag is bedacht door Karin van Traveladdict. Beide bedankt voor deze leuke tag! Hoewel het niet makkelijk was, hebben wij alle drie een bestemming gekozen die onderaan (dus wel ín) onze bucketlist staat. Onze top 3!

vliegtuig klaar voor vetrek

Jorien - Het cruiseschip 
cruiseschip
Mijn bestemming onderaan de bucketlist is... een cruiseschip. Dat is natuurlijk geen land, speel ik nu vals? Ik vind alle landen in de wereld interessant op een bepaalde manier, maar een cruise maken, toch ook een bestemming op zich, dat lijkt me nou echt niets! Niet alleen word ik al claustrofobisch bij de gedachte (je kunt er immers niet zomaar af, ook al zijn sommige schepen tegenwoordig net zo groot als een dorp), maar ook het overschot aan bejaarden, het slechte eten en het concept hier even aanmeren, foto maken en weer verder varen, spreken me totaal niet aan. Oké het feit dat ik de film Titanic heb gezien helpt ook niet mee... en dan schijnen er ook nog vaak (griep)epidemiën rond te gaan op zo’n schip! Uiteraard allemaal gebaseerd op vooroordelen, want ik ben nog nooit op een cruise geweest.

Elles - Dubai
Dubai
Een grote stad midden in de woestijn: stoffig, benauwd en warm. Opgerezen van handelshaven tot belangrijke oliestad waar sjeiks rondrijden in dure auto’s en de zware arbeid wordt verricht door goedkope werknemers uit India, de Filipijnen en Indonesië. Een stad waar weinig echt is: van nagemaakte merkartikelen tot kunstmatig aangelegde parken en tuinen. Nee, Dubai trekt mij niet echt. Hoewel... de palmeilanden lijken mij best gaaf om een keer te zien en het uitzicht van de Burj Khalifa moet volgens mij ook fantastisch zijn. En een stad waar je ’s ochtends kunt skiën en ’s middags kunt duiken is ook wel weer grappig. Wellicht dus ooit een keer als tussenstop, maar eerst andere bestemmingen!


Annemieke - China
Chinese bergen
Wat is het toch met dit land waardoor het onderaan mijn bucketlist is terecht gekomen? Het is niet de natuur of Oosterse geneeskunde, die vind ik juist wel interessant en hierdoor zou ik ook graag naar Japan willen. Is het dan hoe China omgaat met vrouwen en hun geboortebeleid? Heeft er wel iets mee te maken, maar daarentegen spreekt het Midden Oosten me wel weer aan en daar zijn ze ook niet allemaal even vrouwvriendelijk. Misschien heeft het dan toch te maken met de Chinese mensen die ik onderweg tegenkom, de grote groepen die samen naar het toilet moeten, samen Europa verkennen, een paraplu kolonie als de zon schijnt. Ook met de meeste individuele Chinezen die ik tijdens mijn reizen ben tegengekomen had ik geen klik. Ze lijken geen rekening te houden met andere mensen en genieten niet van de omgeving waar ze zijn. Ze gaan bijvoorbeeld op safari, maar kijken vervolgens niet om zich heen. Dat doet hun selfiestick! Ik denk dat ik toch moeite heb met de cultuur van China, waardoor dit land me absoluut niet trekt en onderaan mijn bucketlist terecht is gekomen. Maar wie weet moet ik er me er meer voor openstellen en verander ik ooit alsnog van gedachten.

Kloppen onze beelden? Of is het compleet verkeerd en zouden jullie bovenstaande bestemmingen of type reis juist wel aanraden? Wij zijn benieuwd! 

Oja en het stokje geven wij over aan Denise van Follow my Footprints, Jessica van Corners of the World en Lisa van Reismetlies. Wij zijn benieuwd naar jullie top 3 onderaan je bucketlist!

You Might Also Like

3 reacties

 1. Dubai stond ook nooit zo hoog op mijn lijstje, al moet ik zeggen dat er de laatste tijd steeds meer leuke foto's en toffe verhalen over de stad verschijnen! Ik ga eens nadenken over mijn bestemmingen, bedankt voor het taggen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk Jessica! Klopt, heb ook een dubbel gevoel bij Dubai. Maar hij staat zeker wel ergens onderaan, zoveel andere bestemmingen :)
   Succes en wie zien je bericht wel verschijnen!

   Verwijderen
 2. Leuk om te lezen! Bij mij staat oa India onderaan. Heb ik weinig mee, en de hygiëne lijkt me er vrij slecht. Tsja, dan liever een andere bestemming!

  BeantwoordenVerwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *