Een dag op de Gili's

donderdag, juli 30, 2015

De belletjes van de paardenkarren, het enige transport op de zanderige weggetjes van deze tropische eilanden, verbreekt de stilte deze ochtend. Ik drink wat van mijn mixed juice en eet mijn ontbijt met uitzicht op de meest blauwe zee die ik ooit heb gezien. De Gili's bestaan uit drie eilanden: het drukke en vooral door jongeren bezocht Trawangan, het kleinste en meest idyllische Meno en het eiland waar ik momenteel ben, het rustige maar gezellige Gili Air.


Snorkelen
Vandaag staat een snorkeltour op het programma, na een korte duik vanaf ons eigen strandje gisteren belooft dit veel goeds. Met een boot met glazen bodem varen we naar de snorkel hotspots van de Gili's. We zien vissen in de meest mooie kleuren, waaronder de clownfish (Nemo!), zeeschildpadden en een prachtige koraaltuin.

Lunchen op het strand
De lunch nemen we op Gili Meno; Nasi Campur in een klein overdekt hutje op palen. Bij de meeste restaurants op de Gili's zit je op het strand, heerlijk! Daarna lopen we een rondje over het eiland, maar deze is redelijk klein en bestaat vooral uit bungalows op of met uitzicht op het strand (honeymoon bestemming!). Aan het einde van de middag keren we met veel mooie momenten terug naar Gili Air. De rest van de dag is om te relaxen en ik besluit een traditionele massage te nemen. Met een rustgevend muziekje en lekker geurende oliën is dit een zeer ontspannen uurtje.

Koude Bintang
Daarna is het tijd voor een koude Bintang op het strand. Het water trekt zich langzaam terug terwijl de zon zich laat zakken. De traditionele boten (lijkt alsof ze poten hebben) komen droog te staan en de lokale bevolking gaat met zaklampen op zoek naar inktvis. Een mooi schouwspel! De dag wordt afgesloten met een maaltijd bij Warung Bambu, dichtbij de haven. Hier kun je traditionele gerechten krijgen zoals Bakso en Martabak. Het restaurant zit vol, maar er wordt zonder probleem extra ruimte gecreëerd. We zitten uiteindelijk bijna in de keuken, waar de meest heerlijke geuren vandaan komen.
Met een volle buik lopen we terug naar onze accommodatie. Het pad wordt verlicht door de maan en de zee maakt een rustige kabbelend geluid, het enige dat de stilte deze avond verbreekt.

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *